Hårvoks guide 47


Hårvoks guide

Her finder du en udførlig hårvoks guide, som giver dig et overblik over hvilke typer af hårvoks der findes. Derudover får du råd om hvilke konkrete voks typer, der kan være relevant for lige netop din hårtype. Uanset hvad vil denne hårvoks guide forhåbentlig hjælpe dig på vej til at finde den bedste hårvoks til netop dit hår og din frisure!

Hvilke typer af hårvoks er der?

Ud over de mange mærker af forskellige hårvokse, findes der også en del forskellige typer af voks. Det er vigtigt at forstå forskellen på de forskellige typer af voks for at kunne finde frem til den rette hårvoks for dig.

Her er en kort guide i de forskellige typer af hårvoks:

Hvad er clay wax?Hvad er clay voks

En clay wax har en konsistens der minder om ler og kan være lidt svær at arbejde med. Skal du have tæmmet håret og have det til at sidde på en bestemt måde, er en clay wax dog et rigtig godt valg. En clay wax har oftest et kraftigt hold og et mat look. Sørg for at varme voksen godt op i hænderne før brug og har du lidt længere hår kan det være en god idé at komme det i fugtigt hår.

Hvad er mud wax?

Mud waxEn mud wax, eller muddervoks, er som regel lidt lettere og mere medgørlig end en clay wax. Den har stadig meget hold, men er dog nemmere at arbejde med i håret. Som navnet antyder, føles en mud wax som tyk mudder og det kan føles som om der er små sandkorn i. En mud wax giver god struktur og er en god voks til at lave et rodet look. Har du længere hår kan du også bruge en mud wax til at tæmme det, hvis du kommer det i fugtigt hår.

Hvad er fiber voks?

En fibervoks har en noget anderledes struktur, da den har.. ja, fibre. Det er en tør men let voks, som også kan give et rigtig godt hold. Pga. fibrene kan den med fordel bruges til at tilføre ekstra fylde og struktur. Fibrevokse giver ofte et mat look og er god i både kort og lidt længere hår.

Hvad er paste wax?

En paste voks giver et mere naturligt look og er en smule skinnende. Hårvoksen er let at fordele i håret og giver et medium hold. En paste voks kan bruges i de fleste typer af hår og frisurer og kan derfor benyttes af de fleste.

Hvad er cream wax?

En cream wax er den type voks med et let hold og konsistensen føles som creme. En cream wax er god til de der klassiske frisurer, hvor man går efter et mere slikket look. Den er nem at arbejde med, men man skal passe på ikke at bruge for meget, da det hurtigt fedter håret til.

Hvad er pomade? (også kendt som putty eller styling paste)

En pomade har meget lidt hold og er meget skinnende. Denne er også god til et klassisk og slikket look, eller til at få bugt med genstridige krøller. Udseendet er ofte hel- eller halvgennemsigtig voks.

Hvilken type voks skal jeg vælge?

Den hårvoks du bør vælge, kommer an på, hvilken type hår du har og hvordan du ønsker at style det. Selv har jeg prøvet mig frem gennem mange, mange hårvokse før jeg fandt dem der passede godt til mit hår. Forhåbentlig kan denne guide give dig en idé om hvilke typer af hårvoks du bør prøve dig frem med først, så du ikke selv skal spilde en masse penge på hårvoks, som slet ikke passer til dit hår.

Hvilken voks skal jeg vælge?

Her kan du se en overordnet guide til, hvilken type voks der fungerer godt med din type af hår.

Voks til kort hår

Typisk vil man gerne have håret til at sidde på en helt bestemt måde og have frisuren til at holde hele dagen. Her vil det være godt at bruge en clay wax, da de giver det bedste hold. Der findes mange forskellige typer med både mat look og med mere glans.

Gode produkter kunne være:

ID Hair Extreme Titanium (voks med MEGET kraftigt hold) kan du købe for 79 kr. her: https://nicehair.dk/id-hair-harvoks-extreme-titanium-100-ml-voks.html

Renati Rock Hard kan du købe for 105 kr. her: https://nicehair.dk/renati-instant-rock-star-rock-hard-100-ml.html

Voks til mellemlangt hår

Mellemlangt hår er nok et lidt vagt begreb, men afhængig af længden på dit hår og hvilken frisure du ønsker, bør du vælge en voks med mellem hold. Ikke for lidt hold, men heller ikke for kraftigt hold.

Gode produkter kunne være:

id HAIR Hard Gold kan du købe for 69 kr. her: https://nicehair.dk/id-hair-harvoks-hard-gold-100-ml-voks.html

Renati Straight Hold Glaze kan du købe for 105 kr. her: https://nicehair.dk/renati-straight-hold-glaze-strong-hold-100-ml.html

Voks til langt hår

Længere hår kræver en hårvoks, som ikke tynger håret. Det kan godt være lidt svært med en de fleste hårvokse, så derfor kan en mulighed være at bruge voks på spray. Voks på spray giver bedre mulighed for at fordele voksen i hele håret. Da mange med langt hår også ønsker fylde og volumen, kan saltvandsspray også være vejen frem.

Gode produkter kunne være:

Goldwell StyleSign Unlimitor voksspray kan du købe for 83 kr. her: https://nicehair.dk/goldwell-stylesign-unlimitor-150-ml.html

Fudge Salt Spray saltvandsspray (svanemærket og uden parabener) kan du købe for 156 kr. her: https://nicehair.dk/fudge-salt-spray-150-ml.html

Voks til tyndt eller fint hår

Er håret ved at blive lidt tyndt eller har du fint hår, så kan du sagtens give håret lidt mere volume og fylde ved at bruge de rette produkter.

Renati Rock Hard eksempelvis, giver rigtig god fylde. Sørg for at tage denne hårvoks i helt tørt hår og få voksen masseret ind nede ved hårrødderne. Renati Rock Hard er også en voks med meget kraftig hold, så den kan godt holde håret på plads.

Du kan evt. også starte med at komme noget Osis Dust It saltvandspulver i håret inden du kommer voks i. Bare sørg for ikke at bruge for meget. Afslut evt. med en hårspray for at fastholde håret hvor det sidder.

Gode produkter kunne være:

Renati Rock Hard kan du købe for 105 kr. her: https://nicehair.dk/renati-instant-rock-star-rock-hard-100-ml.html

OSiS+ Dust It Mattifying Powder kan du købe for 74 kr. her: https://nicehair.dk/osis-dust-it-mattifying-powder.html

OSiS+ Session Finish hårspray kan du købe for 69,00 kr. her: https://nicehair.dk/osis-session-finish-hairspray-100-ml.html

Voks til tykt og kraftigt hår

Har du tykt og kraftigt hår, kender du sikkert godt det der med, at håret kan komme til at se lidt tørt og slidt ud. For at modvirke dette, kan du med fordel vælge en voks med glans og som kan tilføre håret lidt fugt. Hårvoksen bør ikke være for tør, da det også kan være svært at arbejde med i håret. Vælg evt. en fiber voks.

Gode produkter kunne være:

American Crew Fiber voks kan du købe for 97,00 kr. her: https://nicehair.dk/american-crew-fiber-voks-85-g.html

Sebastian Molding Mud voks kan du købe for 179 kr. her: https://nicehair.dk/sebastian-molding-mud-voks-75-ml.html

Har denne guide hjulpet dig med at finde en hårvoks?

Jeg håber at du med denne hårvoks guide fik blev klogere på hvad der findes af hårvoks. Denne guide har forhåbentlig også givet dig inspiration til, hvilken hårvoks der kunne være noget for dig. Vælg ikke bare den samme hårvoks som dem du kender. Den hårvoks du vælger, skal du vælge ud fra hvilken type hår DU har og hvilket look DU vil have.

Har du spørgsmål eller kommentarer må du meget gerne skrive dem herunder, så sørger jeg for at svare. Hvis du har brug for informationen er der sikkert også andre der har.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 thoughts on “Hårvoks guide

 • Søren Røgen

  hej
  jeg har 6-7 cm langt hår og går lidt efter Brad Pitts look i “Fury” … Mit hår er ret tykt, cirka glat, men har alligevel sit eget liv.

  Jeg vil på ingen måde have en hjelm af et hår, som er helt hårdt og fedtet…

  Hvilken voks ville fungere for tror du?

  venlig hilsen Søren

  • admin Post author

   Hej Søren

   Du skal bruge en hårvoks, som holder håret godt på plads, men samtidig får det til at se lidt naturligt ud.

   Jeg vil anbefale at du prøver American Crew serien. Enten den blå Fiber voks eller den grønne Forming Cream voks.
   Det afhænger naturligvis af hvor tykt dit hår er, så prøv dig frem.
   Har du brug for en voks med lidt mere hold, så prøv evt. en af produkterne fra Renati.
   Og husk at du kan naturligvis blande forskellige typer af voks for at få en der passer helt perfekt til dit hår.

 • Jonas

  Jeg har ret kort og tyndt hår og har prøvet både Renati Rock Hard og ID Hair Extreme titanium. De holder fint på frisuren, men jeg synes hurtigt mit hår kommer til at se tørt ud fordi jeg har så fint hår. Har i en anbefaling til hvad jeg skal gøre for at holde på det mere våde/skinnede look lidt længere, selvfølgelig uden det ser fedtet ud.

  Jonas

  • admin Post author

   Hej Jonas

   Hvis du har kort og tyndt hår er Renati Rock Hard og ID Hair Extreme Titanium som udgangspunkt nogle rigtig gode valg. Men jeg vil give dig ret i at de kan give håret et lidt “tørt” look.
   Du kan prøve Osmo Essence Clay Wax, som giver lidt mere shine (uden at det bliver for meget) og som samtidig giver et fint hold. Dog ikke så kraftigt hold som de to andre.
   Deruover får du en rigtig god voks for pengene, da jeg kan se at du lige nu kan spare 67% hos nicehair.dk.
   http://nicehair.dk/osmo-essence-harvoks-clay-wax-100-ml.html

   • Mathias

    Tak for det hurtige svar. Jeg har prøvet extreme titanium og det holder ikke ordentligt. Jeg prøver renati så

    • admin Post author

     Hej igen Mathias

     Det bliver nok svært at finde en hårvoks, der har mere hold end Extreme Titanium. Men uanset hvilken hårvoks du vælger, kan du evt. supplere med noget hårspray, som låser håret fast i frisuren.
     Held og lykke med det.

 • Mathias

  Hej jeg har 9-10 cm langt hår, og jeg prøver at finde en voks der kon holde mit hår i et “Jeff Seid” eller “Zyzz” look, men jeg kan ikke finde noget der kan holde ordentlig volumen i håret. Jeg ved godt at de to hårstile er ret forskellige, derfor vil jeg prøve begge og se hvad jeg kan lide.
  Hvad kan i anbefale til dette?
  Tak på forhånd hilsen Mathias

  • admin Post author

   Hej Mathias

   Uanset hvilken type hår du har, skal du nok have en hårvoks, der kan holde godt på frisuren hele dagen. Og en hårvoks som ikke giver for meget “shine”. Afhængig af dit hår og hvor meget hold du skal have, kan du med fordel prøve enten Renati Rock Hard fra Renati eller Extreme Titanium fra Id.
   Hvis du vil have lidt inspiration til at sætte håret “Zyzz style”, kan du prøve at se denne her video:
   https://www.youtube.com/watch?v=q9YWQl-Tu5k

 • Holst

  Hej
  Jeg har ca. 10-15 cm langt hår og det er relativt tykt. Jeg arbejder på at få det længere så vi kommer lige over skulder højde. For at køre videre i stilen om hvilket look man går efter, er det Charlie Hunnam fra Sons of Anarchy. Så tænker vi er ude i noget glans med hold?
  Kører lige nu kombinationen af Id hard gold og titanium for at få denne effekt, men er lidt træt af duften og at den mindste dråbe regn får voksen til at miste sin effekt.Så hvis man kunne få en voks som har begge funktioner ville det være optimalt?
  Mvh. Jonas

  • admin Post author

   Hej Holst

   Umiddelbart lyder det som en ret kraftig voksblanding til hår, hvor du har noget længde. Specielt når det bliver længere bør du nok skifte til en voks, som er lidt nemmere at arbejde med.
   Nu er der jo ikke nogen perfekt voks, da det afhænger af den enkeltes type af hår, men der er da nogle du med fordel kan afprøve. En god voks til dit hår kunne være OSMO Essence Clay Wax. Det er også en relativt billig voks. Den dufter rigtig dejligt og er nem at arbejde med. Den har dog ikke lige så meget hold som din nuværende kombination.
   Du kan også prøve en voks fra American Crew. Her kan du afprøve den blå Grooming Cream voks eller Molding Clay voks. Du får nok bare slet ikke det samme hold som du er vant til. Men frisuren du taler om skal jo heller ikke sidde fuldstændig fastlåst.
   Forhåbentlig giver det dig noget inspiration. Og du er meget velkommen til at skrive dine erfaringer her. Det kan jo være med til at hjælpe andre.

 • admin Post author

  Hej Lars
  Jeg har godt hørt om TRX2. Men hvad jeg hører er også, at folk har meget blandede resultater. Nogle kan mærke/se forskel, andre overhovedet ikke.

  • Lenni

   Hejsa
   Kan se det her er indlæg er gammelt, hvilket er grunden til jeg besvare et af dine svar, i håb om du ser det.
   Jeg har noget langt tykt hår, som jeg plejer putte den sorte ID voks i. Dog begynder mit hår at stritte alligevel, altså det virker ikke stærkt nok. Jeg har også prøvet titanium fra ID, men den hjalp kun hvis jeg puttede virkelig meget voks i, hvilket fik det til at se klumpet ud.
   Har prøvet med saltvandspray hvilket gør jeg kan sætte mit hår som jeg vil, lige indtil det tørre, hvor det igen begynder at stritte fremad, så det altid gør automatisk, når det er tørt.

   Jeg har læst de forskellige ting herinde, og har overvejet terence renati rock hard.
   Har du nogle forslag?
   Med venlig hilsen
   Lenni

     • Lenni

      Hejsa.
      Mange tak for dit svar :)

      Mit største problem vil nok være at mit hår ikke bliver stift nok medmindre jeg putter virkelig meget voks i, og det derefter begynder at klumpe sammen.
      Kan du anbefale en voks, som holder håret stift, evt, uden det bliver helt sort? Har som sagt prøvet id titanium men mit hår begynder stadig at stritte.
      Evt. en på spray :)

      Mange tak igen
      Lenni

     • admin Post author

      Hej Lenni

      Jeg ved ikke rigtig hvilken voks jeg skal anbefale til så strittende hår.
      Hvis jeg var dig ville jeg mere prøve mig frem med selve påføringen af voksen og forberedelsen af håret. Det kan være at det kan gøre en forskel. Prøv evt. at style håret ved brug af en hårtørrer og brug så en hårlak til sidst, til at holde frisuren på plads.
      Håber at det kan hjælpe dig videre.

   • admin Post author

    Hej Lenni

    Hmm.. Det er selvfølgelig lidt svært at give et bud på hvad der virker for lige dit hår. Mit bedste råd er derfor at du må prøve dig frem.
    Jeg synes at du skal prøve med Rock Hard, men vær opmærksom på at det godt kan give dit hår et lidt mat look.
    Uanset hvilken voks du prøver, så sørg for at gnide voksen godt ind i håndfladerne. Påfør så voksen i hele håret. Også nede ved hårrødderne. Rod godt rundt i håret. Forhåbentlig skulle det gerne modvirke at dit hår “klumper” som du siger.
    Læg evt. mere her: http://www.voksanmeldelse.dk/hvordan-bruger-man-haarvoks/

 • Kasper

  Jeg er blevet inspireret af vores alle sammen Nicolai Coster-Waldau.

  Pt. har jeg kortere hår end han har, men jeg håber at jeg med tiden kan få nogenlunde det samme. Jeg ville høre om hvilken voks han du/i anbefale? Har selv lidt tykt hår. Desuden ville en voks der ikke giver alt for fedtet hår foretrækkes på det kraftigste

 • Lisa

  det er ikke let og finde hår voks når man har tyndt fint “engle” hår.
  Har forgæves prøvet alt lige fra ID, Renati, American Crew, Hanz de Fuku samt en masse andre mindre kendte mærker.
  Derudover har jeg brugt dustit af forskellige mærker og bruger nu saltvands spray til at starte med og slutter ofte af med en hårspray.
  Jeg har stadig ikke fundet voksen der kan holde en frisure, om det så er strit, slikket eller pjusket. Garnet klasker/falder sammen kort efter og jeg ender med en frisure som en 4 klasses elev. Frustrerende!
  Søger en voks der kan holde hele dagen, som ikke gør håret fedtet så det ser klistret ud og må gerne lugte lidt som American Crew fiber.
  Nogen forslag ?

  • admin Post author

   Hej Lisa
   Som der står i afsnittet længere oppe i artiklen, så prøv Renati Rock Hard og som du også gør nu, så brug en saltvandsspray og hårspray.
   Vær også opmærksom på, at det kan hjælpe en hel del at “forberede” håret med en hårtører, hvor håret tøres/blæses i den retning du gerne vil have det til at sidde.
   Renati voksen har i øvrigt en lækker frisk duft.
   Håber at det hjælper dig.

 • Rasmus

  Hej!
  Jeg er på udkig efter en ny voks. Jeg har i flere år brugt Osmo clay wax, men er ikke sikke på, at det er den rette voks for mig. Mit hår er 5-6 cm lang og ret tykt. Derudover har jeg lettere krøllet hår. Jeg er på udkig efter en Jamie Dornan type frisure, og mangler derfor voksen, eller det rette hårprodukt til dette?

  VH
  Rasmus

  • admin Post author

   Hej Rasmus
   Osmo Clay Wax lyder faktisk, som et rigtig godt bud til dit hår og til den frisure du gerne vil have. Når du siger at du ikke er sikker på at det er den rette voks for dig, hvad skyldes det så? Er det fordi der ikke er nok hold i den? At der er for meget? For meget eller for lidt shine?

 • Vibeke

  Hjælp ønskes! Mit ynglingsprodukt Fudge Hair Putty er udgået og jeg har tømt lagrene… :-O
  Kender I et alternativt produkt? Det gav fylde til mit tynde hår og løftede det fra hårbunden – uden at gøre det hverken mat eller klistret. Det er altså ikke et produkt man laver “totter”/styling med som sådan, men gør ekstra meget af hvad en føntørringsprodukt kan give. Det var også beregnet til føntørring men jeg brugte det i tørt hår.
  Ville bliver rigtig glad for et godt råd. Tak :-)

 • Anders

  Hej.

  Jeg har skulderlangt, tykt hår. Jeg vil gerne finde en voks, som bedst muligt kan opfylde følgende kriterier:

  1) Voksen kan puttes i håret, når det er tørret med håndklæde men stadig fugtigt.

  2) Voksen giver håret et mat/naturligt og også gerne rodet look.

  3) Voksen har hold, men tynger ikke håret.

  Håber, at du kan hjælpe med dette.

  Venlig hilsen

  Anders

 • Tobias

  Hej

  Jeg har selv et ret tykt hår med meget svagt krøl. Jeg kunne godt tænke mig at få en frisure lidt lige som Justin Bieber har i han “What do you mean” musikvideo. Tror du det ville være mulgit? og hvilken voks tror du ville kunne give det look?

  Mvh Tobias

 • Marvin

  Hej. Jeg har ca. 6-7 cm langt hår og det er rimelig tykt. Plejer at ligge det skråt tilbage men jeg har det problem at efter en time ser det meget tørt og laset ud. Hvad kunne jeg bruge.

 • Markus

  jeg har semi krøllet hår, som står til alle sider når jeg har været i bad/ har svedt, og når jeg vågner om morgenen. hvad kan jeg bruge for at ligge det ned?

 • Christian

  Hej jeg har cirka 5-6 cm langt tykt hår, Jeg har brugt ID Extreme Titanium hele mit liv og nu synes jeg bare ikke den er god nok. Da jeg ikke har brugt nogen anden hår voks har jeg ingen ide om hvad jeg skal bruge nu.

  Jeg leder efter en voks der ikke for mit hår til at skinne, der giver mit hår et rodet matte look, måske noget i den her stil :) Tusind tak for hjælpen

  http://www.coolmenhairstyles.com/trendy-hairstyles-for-men/trendy-hairstyles-for-men-16/

 • Søren

  Hej

  Jeg har forsøgt med mange forskellige slags voks, men jeg synes de forsvinder hurtigt over dagen, og så kommer der til at stritte hår her og der.
  Jeg har hår ala https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/46/Ryan_Gosling_Cannes_2014.jpg/220px-Ryan_Gosling_Cannes_2014.jpg – eller det er i hvert fald det jeg går efter, men jeg synes bare det bliver mat og træls at se på ret hurtigt, og holder ikke ret længe.
  Har du en god ide her?

  /Søren Magnussen

  • admin Post author

   Hej Søren
   En god måde til at holde håret på plads er ved at bruge en hårspray. Den kan holde din frisure på plads og holde på look’et længere. Start med at sætte håret som du plejer og slut så af med en hårspray.
   Der findes et væld af forskellige typer af hårspray alt efter hvilken effekt du vil have. Du kan prøve at se her:
   https://nicehair.dk/harpleje/harstyling/harspray.html

 • Mikkel

  Hej,
  Jeg har fint hår med en god længde. Jeg vil gerne have hår som zac efron i den nye baywatch film. Nogle gode ideer til produkter?

  Mvh

 • Micky

  Hvad for en voks gelé er bedst til slikhår for det hele ligger helt som det nu skal ligge? Bruger den grå id nu men tænker der må være andet der er bedre til slikhår

 • Steffen

  He
  Jeg har 6-7 cm langt hår, som er okay tykt og nemt at håndtere. Jeg vil gerne gå efter et look som dette: http://www.fashionbeans.com/2016/ms-autograph-aw16/
  PT bruger jeg ID HAIR ELEMENTS CONSTRUCTOR WAX MEGA STRONG HOLD, men da jeg skal til at købe en ny, ville jeg lige høre om der var en anden voks, du kunne anbefale til mit hår som samtidigt giver en god glans.

 • Herdis

  Hej
  Er på jagt efter en voks.
  Jeg er kortklippet i siden og ca. 6-8 cm langt på toppen – Jeg trække håret til siden og lidt tilbage gerne med lidt fylde. Mit hår meget fint og glat hår.
  Jeg syntes det er svært at finde en voks som ikke gør håret for fedtet og tungt således at det falder sammen.
  Håber i kan komme med et bud på en tør voks med hold.
  vh Herdis