Økologisk hårvoks


Økologisk hårvoks

De fleste bruger det. Voks i håret. Det hjælper med at holde håret på plads og gør det faktisk rigtig godt. Men har du tænkt over hvad det er du “fedter” ind i håret og i din hovedbund hver dag? Der er kommet et større og større udvalg af økologisk hårvoks på markedet, da vi forbrugere er blevet mere bevidste om ulemperne ved de skadelige stoffer i vores hårprodukter. Dette indlæg vil derfor give dig et overblik over hvad der findes af økologisk hårvoks og hvad du med fordel kan vælge som din næste hårvoks.

 

De kemiske stoffer i voks

For at give voks de egenskaber, der gør produktet velegnet til at sætte håret med, tilsættes forskellige kemiske stoffer. Disse kan være forskellige typer af voks fra animalsk fedt, mineralsk jordolie og/eller planteolier. Derudover kan hårvoksen indeholde parfume, farvestoffer, konserveringsmidler (parabener og formaldehyd), emulgatorer/tensider (gør det muligt at blande ellers ikke-blandbare stoffer) og filmdannere (stoffer der lægger sig som en film/hinde over hårstråene).

Mens nogle af disse stoffer kan være helt uskadelige, findes der også stoffer som kan være allergifremkaldende og hormonforstyrrende. Problemet er, at det kan være svært at gå gennem varedeklarationen på hver enkelt vare man køber.

Løsningen? Den nemmeste løsningen for at undgå de skadelige stoffer er at vælge en økologisk hårvoks.

 

Vælg økologisk hårvoks

Ved at vælge en økologisk hårvoks, undgår du de mange potentielt skadelige stoffer i din voks. Som tidligere nævnt er mange forbrugere ved at få øjnene op for de mange skadelige stoffer vi udsætter vores krop for og den voksende efterspørgsel har da også skabt et større udbud af økologisk hårvoks.

Det skal lige siges at en økologisk hårvoks sagtens kan være lige så god som en “almindelig” voks. Man behøver altså ikke gå på kompromis med hvor god voksen er at sætte håret med. Det er derfor svært at finde argumenter for, hvorfor man ikke bør vælge en økologisk hårvoks.

 

Hvor kan man købe økologisk hårvoks?

Det har tidligere være sådan, at det har været nødvendigt at købe økologisk hårvoks hos specielle frisører, som lagde vægt på øko-voks. Det er heldigvis blevet meget nemmere i dag, da man kan finde et relativt stort udvalg af økologisk hårvoks i flere online webshops.

Du kan se en samling af økologisk hårvoks her:
http://www.e-voks.dk/harprodukter-uden-parabener/voks-uden-parabener/

Hvis du leder efter et lidt bredere udvalg af sunde stylingprodukter, kan du finde det her:
https://nicehair.dk/harpleje/parabenefri/styling.html

 

Vores anbefaling af økologisk hårvoks

Økologisk hårvoks - StreetWaxHerfra kan vi anbefale de økologiske hårvoks fra StreetWax, som er virkelig gode produkter og hvor man på ingen måde går på kompromis med hårvoksens egenskab til at sætte håret.

Til kort hår kan vi klart anbefale StreetWax Xtreme, som har den stærkeste holdfaktor.

Denne økologiske hårvoks er dansk produceret, er bl.a. uden farvestoffer, uden parabener og er på positivlisten. Den kan købes her: http://www.e-voks.dk/streetwax/

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *